Οι Χρήσεις της οδοντόκρεμας στον καθαρισμό του σπιτιού και όχι μόνο!

1. Παστέλ (κηρομπογιά) από τους τοίχους.
Εάν το παιδί σας αποφασίσει να εκφράσει  την καλλιτεχνική  του πλευρά στους τοίχους τρίψτε ένα με ένα βρεγμένο πανί με λίγη οδοντόκρεμα και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό υγρό πανί.

2. Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα  χαλιά.
Τρίβουμε με μία βούρτσα και μιά μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας το λεκέ και πλένουμε ή ξεπλένουμε όπως συνήθως.

 3. Αφαιρέστε τους λεκέδες από ρούχα.
Όπως και στα χαλιά, η οδοντόκρεμα μπορεί να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά και για τους λεκέδες σε ρούχα.Τρίψτε με μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και ξεπλύντε. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία. (Προσοχή με τις λευκαντικές οδοντόκρεμες στα χρωματιστά ρούχα)

4. Καθαρίστε τα αθλητικά σας παπούτσια.
Τρίψτε και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

5. Καθαρίστε τα δερμάτινα παπούτσια
Βάλτε μια μικρή ποσότητα και τρίψτε με ένα μαλακό πανί.Στη συνέχεια ξεπλύντε με ένα υγρό πανί.

6. Μπιμπερό
Αν τα μπουκάλια του μωρού σας έχουν  πάρει μια μυρωδιά σαν ξινό γάλα, καθαρίστε τα με οδοντόκρεμα χρησιμοποιώντας μια βουρτσα για μπουκάλια και ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό.

7. Κοσμήματα και ασημένια αντικείμενα
Βάλτε μια ποσότητα οδοντόκρεμας σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε(δεν τρίβουμε τις πέτρες του κοσμήματος ή μαργαριτάρια).Στη συνέχεια ξεπλύντε με άφθονο νερό.
Αν η βρωμιά είναι πολύ έντονη μπορείτε να τα ταμπονάρετε με μια ποσότητα οδοντόκρεμας ή να διαλύσετε μια ποσότητα οδοντόκρεμας σε νερό και να τα αφήσετε να μουλιάσουν όλο το βράδυ.Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό.

8. Η οδοντόκρεμα είναι το ίδιο αποτελεσματική και για τον καθαρισμό της πλάκας από το σίδερο ρούχων.

9. Εξάλειψη των οσμών.
Τρίψτε τα χέρια και τα νύχια με οδοντόκρεμα για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από σκόρδο, ψάρια, κρεμμύδι, και άλλες μυρωδιές τροφίμων.